Friday, November 30, 2012

Intervju med danserne fra forestillingen "Bror"


Torsdag, vår tredje dag i Showbox-uken, så vi forestillingen Bror. Dette hadde vi gledet oss til lenge. Etter forestillingen var vi så heldige å få intervjuet danserne Mira Kristiansen, Suad Mandi og Ousman Souleymane. De var utrolig imøtekommende, og nervøsiteten forsvant fort. Vi hadde mye vi lurte på, og følte vi fikk svar på det meste.

Hvordan synes dere selv det går med forestillingen?
”Det går greit. Det er veldig slitsomt, og det har sine oppturer og nedturer, men alt i alt er vi fornøyde.” Svarer de, mens de fortsatt pustet tungt etter forestillingen de nettopp danset.

Hva tenker dere om at klassisk musikk er sammensatt med hip hop dans?
”Det er både gøy og utfordrene. Det er spennende å prøve noe nytt. I starten var det en veldig rar tanke. Ingen av oss viste hvordan forestillingen skulle ende opp, men nå går det fint.”

Hvilke utfordringer har dere møtt i forbindelse med musikken?
”Det er en del uvant med musikken, særlig rytmene. Klassisk musikk ender rytme veldig ofte, som gjør det vanneskelig å følge. I hip hop er det en slags fast ”beat”, som gjør det lett å følge. Der kommer bevegelsene naturlig.” Svarte de med en gang.

Hva synes dere om at en hip hop forestilling arrangeres på operaen?
”Det er dritkult at mange kulturer krasjes sammen på et sted.” Svarer de ivrig og fornøyde. ”I tillegg er vi utrolig glade for at vi får være en del av det.”

Hvor mye arbeid ligger bak en forestilling som dette?
”For oss tok det totalt tre måneder, der vi startet med å trene to ganger i uka, men senere i prosessen, hver dag. Det tok tid å bli vant til bevegelsene og det å jobbe med hverandre som et team.” Danserne virket nå veldig sammenknyttet, og det virket som om de hadde et godt samarbeid i gruppa.













Forestillingen krevde lang danseerfaring. Danserne sa at de hadde danset fra rundt fire til seks år med seriøs dans, men at dette varierte fra person til person.

Under forestillingen hadde nesten alle danserne en type brett foran seg. De svarte med en gang at dette var skjold som skulle beskytte dem mot utfordringer i livet, både fra vennekretsen og brorskapet. Det er her forestillingen har fått navnet sitt fra.

Formidlet dere en klar historie med denne forestillingen?
”Egentlig ikke.” Svarte de usikkert. ”Det egentlige ballet stykket vi danset til har et klart offer gjennom hele forestillingen, men vi vendte litt på dette, og ga heller flere soloroller. Da blir alltid èn person skilt ut. Vi beskytter oss selv fra hverandre. Man vet aldri hvor man står i en gjeng eller i et brorskap, men til syvende og sist, står vi sammen.”

Hvordan gikk dere frem da dere fikk vite at dere skulle danse til denne forestillingen?
”I starten jobbet vi førts og fremst med å bli kjent med musikken og om hvordan vi skulle danse til den. Vi trente faktisk med en type ball, som vi måtte holde fast i hele tide mens vi danset. Da ble vi vant til å la bevegelsene ”flyte” gjennom kroppen. ”

 Har dere noen flere forestillinger fra Planet i løpet av året?
”Ikke i 2012, men i 2013 kommer det en større forestilling i februar eller mars, med 60 til 80 dansere, som vi gleder oss veldig til.”

No comments:

Post a Comment