Thursday, November 29, 2012

TankeSUS – En reise gjennom tid og følelser (Berlin 1961)


Teater NIE
Varighet: 90 min
Målgruppe: 14 +
Utøvere: Sarah Kempin, Gerd Ritter, Alexander Redwitz, Tomas Mechacek, Elisabet Topp, Aude Henrye
Regi: Kjell Moberg
Dramaturg: Christian Schönenfelder
Musikk: David Pagan
Scenografi: Julia Schiller
Lys: Simon Koci

Berlin 1961 er en forestilling som tar oss med på en reise igjennom tid og følelser. De pakker inn reisen i et lag med humor og musikk som gjør den triste og seriøse forestillingen lett å se.

Berlin 1961 var åpningsforestillingen på Showbox, og det var ikke uten grunn. Med fullsatt sal ble det en verdig åpning av Showbox 2012.

Forestillingen starter med at vi blir kjent med Hanna Schmitt, og hennes familie. Hun tar oss med gjennom ungdomstiden sin som begynner som en ferietur. Selve handlingen foregår i Berlin under den kalde krigen. Hun forteller oss en gripende historie hvordan det var å komme tilbake til en by splittet av en høy og grå mur, som splittet alle relasjoner. 

Bilen var en kul og sentral rekvisitt gjennom helle forestillingen. Den fungerer ikke bare som et fremkomstmiddel, men også som flere deler av leiligheten. Med andre ord, det var morsomt å se hvor mye de fikk ut av en gammel bil.

NIE har det med å kunne fortelle triste historier på en lett og lekende måte. I dette tilfelle blir strenge russiske grensevakter hysterisk morsomme, og de triste scenen blir fylt med glad musikk.

Vi syntes forestillingen var kjempebra! Forestillingen traff ikke bare målgruppen på 14+, men også de eldre. Skuespillernes prestasjoner og tilstedeværelse imponerte oss. At det meste av handlingen foregår på tysk mener vi også er med på å gjøre forestillingen mer realistisk. Musikken var med på å forsterke stemningene, både humoristisk og nervepirrende.

Det som ikke var fult så bra med forestillingen var at vi ikke så all tekstingen fra plassene våres. Det var forstyrrende for oss at ikke alt var tekstet. Vi følte vi mistet litt av humoren på partiene uten tekst, der de med tyskkunnskaper lo. Når det er sagt, er det det eneste som ikke falt i smak.

Alt i alt syntes vi Berlin 1961 var en superbra start på Showbox 2012.


Vurdering: No comments:

Post a Comment